nedelja, 12. februar 2017

Dan 36 - 38 - MyFitnessPal

Danes pa nekaj več o super aplikaciji MyFitnessPal, ki nam pride zelo prav, če želimo imeti pod nadzorom naše prehranske vnose. Sam jo uporabljam že veliko let in iz te aplikacije so tudi vzeti moji dnevni jedilniki, ki jih objavljam na tem blogu.

Kot prvo, aplikacija je brezplačna in je na voljo preko spletne strani, Android ter IOS aplikacije. Na voljo je sicer tudi premium verzija, vendar je že brezplačna različica dovolj za keto dieto.

Če bi moral izbrati najbolj uporabne lastnosti, ki jih ima ta aplikacija, bi vsekakor izbral veliko bazo izdelkov, tudi slovenskih proizvajalcev in predelovalcev. Ima pa še eno komoditeto in sicer lahko z aplikacijo za pametni telefon preprosto poslikamo črtno kodo proizvoda, ki ga želimo vpisati v jedilnik in po mojih izkušnjah, je verjetnost, da bo izdelek že vpisan v njihovi bazi, vsaj 90%. Lahko pa ga tudi sami dodamo, če ga še ni.

MyFitnessPal za keto dieto

Navodila, kako nastaviti MyFitnessPal, da bo prilagojen za LCHF dieto.


Kot prikazano na zgornji sliki, kliknemo na "My Home", nato izberemo "Goals" ter v oknu "Daily Nutrition Goals" kliknemo na ikono "Edit". Sam imam izbran 5% dnevni vnos ogljikovih hidratov, 75% vnos maščob in 20% vnos beljakovin. Izberemo še količino kalorij, ki smo si jo zadali kot dnevni cilj ter shranimo. Tako nam ni potrebno vedno računati, če smo v pravem razmerju, ampak lahko to vidimo že sproti, ko vpisujemo obroke. 

Za konec pa kot vedno, še moj LCHF jedilnik zadnjih dni.




Ni komentarjev:

Objavite komentar