nedelja, 29. januar 2017

Keto LCHF cheesecake

Sestavine (za celoten cheese cake):
Podlaga:
- mleti mandlji, 75g
- kokosova moka, 25g
- stevia, 1 žlička
- maslo, 25g

Krema:
- sok ene limone
- stevia, 2 žlički
- sirni namaz Philadelphia, 250g
- borovnice, 35g
- voda, 1 dcl
- želatina v prahu, 1 žlička

Kalorije in mikrohranila (za en kos, če iz cele naredimo osem kosov):

- kalorije: 175kcal
- OH: 4g (od tega cca 1g vlaknin)
- maščobe: 17g
- beljakovine: 4g



Priprava:
V posodi najprej zmešamo mlete mandlje (ki jih lahko nadomestimo tudi z mletimi orehi ali lešniki), kokosovo moko ter stevio. Dodamo še stopljeno maslo, ter maso s prsti enakomerno razporedimo po manjšemu pekaču za peko tort. Podlago pečemo pri 180 stopinjah slabih 10 minut.

Nato začnemo s pripravo kreme. V posodi zmešamo sok ene limone, 2 čajni žlički stevie, kremni sir ter borovnice. V 1 dcl tople vode pripravimo želatino, ki jo dodamo kremi ter vse skupaj temeljito zmešamo.

Ko je podloga pečena, na vrh prelijemo kremo ter damo vse skupaj v hladilnik za kakšno uro.


Še dva nasveta:
- LCHF cheesecake lahko razrežemo na osem delov, ter vsak kos posebej shranimo v zmrzovalniku!
- Ker ima ta cheesecake zelo malo beljakovin, lahko poleg spijemo še proteinski napitek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar