nedelja, 8. januar 2017

LCHF Keto recept: Svinjska prata s cvetačnim pirejem

Sestavine (na osebo):
- svinjska prata (pečenka), 90g
- olivno olje, 1 žlica
- smetana za kuhanje, 0,25dcl
- cvetača, tretjina glave
- maslo, 5g
- polovica paprike
- majhne korenček

Kalorije in mikrohranila:
- kalorije: cca 450kcal
- OH: 5g (od tega cca 2g vlaknin)
- maščobe: 40g
- beljakovine: 20g

Priprava:
Na olju najprej popražimo korenček ter papriko,  dodamo svinjski zrezek ter pustimo, da se vse skupaj počasi dela. Nekaj minut prej, kot je zrezek narejen, dodamo še smetano ter malo pokuhamo.

Cvetačni pire pripravimo posebej. Cvetačno najprej kuhamo cca 20 minut, da postane mehka, nato odstranimo vodo, dodamo maslo ter spasiramo.

Poleg lahko postrežemo še zeleno solato in si zaželimo dober tek!




Ni komentarjev:

Objavite komentar